Welkom

Mijn naam is Tjeu. Een ontelbare woordenstroom heb ik in mijn leven al gedeeld. Met vrienden, lezers, leerlingen, collega's en onbekenden. Vol liefde, emotie, soms met woede, dan weer met grote dankbaarheid. In boeken, op schoolborden, in trendy magazines, tijdschriften en nu online. Voor mij, voor jou.



vrijdag 11 november 2011

Handige Apple tips

De structurele leegstand van bedrijfspanden wordt als de op een na grootste bedreiging voor de financiële stabiliteit van ons land gezien. In mijn eigen Parkstad staat inmiddels het mooiste voorbeeld hoe je daar iets aan kunt doen. De oude Philips-fabriek in Heerlen is in een paar jaar tijd omgetoverd in het beste bedrijventerrein van ons land: C-mill. En dat zonder enige vorm van overheidssteun dan ook!

Maar er gebeuren meer mooie dingen op dat gebied in deze regio. Enkele ondernemers hebben zich verzameld in Lijnspel dat zelf gecreëerde flexibele werkplekken en een workshopruimte in leegstaande kantoorruimtes gebruikt om heel 3.0 kennis en ervaring te delen. Een van die workshops werd onlangs verzorgd door Mark Pluijmakers, die in deze regio zich namens Apple vooral met educatie bezighoudt. De aanleiding was o.a. de nieuwe iOS5-sofware update. Op mijn verzoek heeft Mark een tiental nieuwe handige toepassingen op een rijtje gezet als je inmiddels die update hebt toegepast.


Problemen met een app oplossen
Wanneer er problemen zijn met een app of een functie in een app, dan is de oplossing vaak simpel. Gebruik de thuisknop om de multitaskbalk te openen (twee keer drukken). Leg je vinger op een app in deze balk en wacht tot de apps beginnen te trillen. Tik daarna op het min-teken bij de app om deze af te sluiten. Open hierna de app opnieuw.

Caps Lock
Door snel achter elkaar twee keer op de Shift toets te tikken, wordt deze toets blauw. Caps-Lock is nu geactiveerd. Gebeurt dit niet? Controleer dan in de toetsenbordinstellingen of deze functie aan staat.

Leestekens
Een é, ü of ñ typen? Het antwoord is simpeler dan de meeste mensen verwachten. Laat de vinger simpelweg op de letter liggen en kies één van de mogelijkheden.

Snel naar boven scrollen
Om in één keer snel naar het bovenste punt te scrollen, voldoet een tik op de bovenste zwarte balk in het scherm.

Muziek draadloos via de stereo beluisteren
Apple heeft een techniek ingebouwd voor het draadloos versturen van beeld en geluid, namelijk AirPlay. Doormiddel van een Airport Express kunnen vrijwel alle stereoinstallaties hiervan gebruik maken.

Batterijduur verlengen
Denk eraan om verbindingen zoals bluetooth, GPS-locatiegegevens, WiFi en 3G uit te zetten wanneer deze niet gebruikt worden. Ook het verminderen van de helderheid van het scherm zorgt ervoor dat dat laatste beetje batterij net weer iets langer mee gaat.

Snelle bediening voor media als op slot
Snel een muzieknummer overslaan of pauzeren, zonder de app te hoeven openen? Druk wanneer de iPad of iPhone in slaapstand staat, twee keer op de thuisknop om de mediabediening tevoorschijn te halen.

Week aanzicht in agenda op de iPhone
Sinds iOS5 is het mogelijk om het weekaanzicht van de agenda ook op de iPhone te bekijken. Draai hiervoor de iPhone in landschapsmodus terwijl de agenda geopend is.

Het trilpatroon aanpassen (iPhone)
In iOS5 zit de mogelijkheid om het trilpatroon van de telefoon aan te passen. Ga hiervoor naar instellingen>geluiden en scroll helemaal naar beneden.

Typen met je duimen (iPad)
De iPad is voor de meeste mensen net te groot om te typen wanneer deze met twee handen wordt vastgehouden. Vanaf iOS5 is het mogelijk om dit toetsenbord vanuit het midden in twee delen te trekken, waardoor typen een stuk aangenamer wordt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten